Vi måste fortsätta

Det har gått en vecka sedan höstens första Soppkök Stockholm söndagen 23 september. SMHI konstaterade att det skulle vara regnigt hela dagen, men det verkade som att karmakontot bland alla engagerade och besökandes tillsammans var så starkt att det blev soligt. En bra dag.

Image

*Soppköket klockan 11:00. Vi startar egentligen 12:00. Hur mycket folk som helt som väntar på att vi ska sätta igång timmar innan vi har riggat upp.

Anledningen till att det har tagit en heeeel vecka att tacka alla som har följt soppköket, hjälpt till på plats, hjälpt till på distans, bidragit med mat, kläder, hygienartiklar, saker och ting – är för att vi har varit helt döda sedan förra söndagen. Utmattade.

Planering. Informationsspridande. Insamling av mat, kläder, saker och ting. Nattvandring Soppkök.

 Image*Affischen som vi sprider i Stockholms innerstad under nattvandringen inför soppköket

Men? Vi var många. Många som har varit engagerade sedan lång tid tillbaka, men en väldigt stor del nykomlingar. Tillsammans med målgrupperna en mötesplats. En fantastisk sådan också, som inte finns någon annanstans. Hundratals kom förbi för att hjälpa till.  Hundratals kom förbi för att ta del av allt vi hade att erbjuda.

Den kortsiktiga hjälpen att erbjuda saker på plats är väldigt bra. Men för en stor del av hemlösa är det viktigaste med Soppkök Stockholm att hänga på plats, softa, chilla, ta det lugnt och bara vara. Att vi tillsammans skapar vi en familjär känsla, regelbundet en gång i månaden. Med musik. Bra folk. Bra möten och livsförändrande samtal för många. Även för oss.

*Rebellrobert spelade musik i timmar. Han har själv varit hemlös och pumpar musik i Slussens tunnelbana varje helg, sedan 15 år tillbaka.

Vi vill betona hur viktigt det har varit att engagera sig för många av oss. För oss har det förändrat våra liv. Vi ser även hos nya engagerade hur det förändrar synen på sig själva och på människor. Fördomar krossar. Relationer byggs. Drivkraften att göra en inverkan blomstrar.

*Gruppbild på de som var kvar på slutet klockan 21:00.

Vi behöver er hjälp. Vi vill ta Soppkök Stockholm till nästa nivå. Nu har rörelsen spridit sig till egna initiativ som Soppkök Malmö, Soppkök Göteborg, Soppkök Uppsala och Soppkök Helsingborg. Nu är det dags att driva frågan om hemlöshet inför politiker och medier så att en definitiv långsiktig förändring kan ske i framtiden.

Tack till alla som har varit med. Nu är vi fler i Stockholm och i Sverige. Det ger oss bränsle att fortsätta.

Vill ni engagera er? Skicka ett epost till soppkokstockholm@gmail.com och berätta vad du skulle vilja göra. Vi behöver hjälp med förberedelse, nattvandring, restaurang- och företagskontakter, transporthjälp och mycket annat. Du kan vara med på vilken nivå som helst.

/ Milad

Annonser

One thought on “Vi måste fortsätta

  1. hej milad vill göra en i skärholmen då kylan e på väg var ute i lördags och såg lite vad som behövs inför vinter sovsäckar lite hygien artiklar dom människor kom inte ditt då dom visste inte dom ute som behöver vinter blir kall och lång jag tänkte mer att gå runt och ge så att dom får lika mycket var och en 50 räknade jag i helgen hör av dig 0736467616 efter 15.00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s