21 oktober är över

Många människor besökte Soppkök Stockholm igår! Vi är väldigt glada för engagemanget och att så många lyckades ta sig till Björns Trädgård för att hänga, hämta/lämna kläder, äta en skål soppa och prata med varandra.

Flera journalister var där och gjorde intervjuer, Soppkök Stockholm har verkligen lyckats få många att bli medvetna om den utbredda hemlösheten i Stockholm, vilket är vårt syfte. Att en person som lever i hemlöshet får en jacka och lite mackor gör inte att den slutar vara hemlös. Men det får fler att bli medvetna om problematiken, och tillsammans kan vi få våra kommunpolitiker i Stockholm att göra någonting åt saken. Vi kan aldrig sluta prata om hemlösheten.

Soppkök Stockholm är också en mötesplats för de som annars inte träffar varandra. Som kanske inte ser varandra. Därför är det bra om man stannar kvar en stund och pratar med folk. Det finns så många berättelser och livshistorier där ute. Om man bara sätter sig ner och lyssnar. Och när man lyssnar inser man att hemlösheten kan drabba vemsomhelst. Och att fördomarna om människor som lever i hemlöshet är många och dessa fördomar kan krossas när man bara samtalar.

Bilder och några av dessa berättelser kan ni hitta på Instagram-hashtaggen: http://statigr.am/viewer.php#/tag/soppköksthlm/list

Vi fortsätter uppmärksamma hemlösheten. Nästa Soppkök Stockholm blir söndagen den 18 november.

Igår var det många människor som besökte Soppkök Stockholm. För många. Hemlösheten är för stor. Vi måste göra någonting åt det.

Annonser

5 thoughts on “21 oktober är över

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s