Gott nytt år – nästa år uppmärksammar vi hemlösheten ännu mer!

Soppkök Stockholm startades i februari 2012. Soppkök Stockholm har startats som och är ett partipolitiskt, religiöst och organisatoriskt obundet initiativ, taget av privatpersoner med syfte att belysa problematiken kring den utbredda hemlösheten i Sverige.

Vår intention har under det gångna året varit att underlätta för de utsatta individer och grupper som drabbats av hemlöshet, samt på längre sikt att bidra till att frågan lyfts och en gång för alla åtgärdas av ansvariga. Med ansvariga syftar vi på samhällsmedborgarna såväl som myndigheter, riksdag och regering.

Vad har vi åstadkommit under året?

  • Vi har genomfört 6 soppkök i Stockholm där varje soppkök haft 100-tals besökare där vi har delat ut ton av kläder, 1000-tals liter soppa och massor av hygienartiklar. Vi har tillsammans skapat en mötesplats för människor att diskutera hemlösheten och krossa fördomar!

Soppkök 21 oktober

  • Vi har genomfört 12 nattvandringar

Nattvandring

Klädinsamling Klädsortering

  • Med kampanjen #matfördagen nådde vi ut med vårt budskap via facebook, instagram och twitter till över 150 000 personer!!

#matfördagen

Men framför allt har vi påbörjat en resa.TILLSAMMANS kan vi förändra Sverige. TILLSAMMANS.

Vi vill skicka ett stort TACK till alla volontärer och medmänniskor som gett sin tid och engagemang. Utan Er vore detta inte möjligt – tack för att NI finns!

tack

Vi ser med spänning fram emot det nya året – nästa år uppmärksammar vi hemlösheten ännu mer!

Soppkök Stockholm

2 tankar på “Gott nytt år – nästa år uppmärksammar vi hemlösheten ännu mer!

  1. Hej,

    Vi är ett litet gäng som också tänkt starta ett soppkök, men ni verkar ju redan ha fått igång er verksamhet och därför undrar vi om vi på något sätt kan hjälpa till?

    Fred ut,
    M. Pierce

Lämna en kommentar