Inbjudan till Stockholms politiker

Inbjudan till Stockholms politiker

Enligt Socialstyrelsens definition och kartläggning fanns år 2011 det 34 039 hemlösa i Sverige. I Stockholm beräknas det finnas 8 343 hemlösa. Bland de akut hemlösa i hela Sverige fanns ca 4500 personer, varav 280 sov utomhus eller i offentliga utrymmen. Då räknar man inte med EU-migranter eller papperslösa.

Härmed bjuder Soppkök Stockholm in stadens politiker att närvara vid söndagens soppkök. Vi hoppas att många av er vill komma för att träffa oss, de som drabbats av hemlöshet, samt alla andra som bevisar att vi som samhälle kan bättre än att låta människor spendera ytterligare en vinter utomhus. Soppköket pågår från klockan 12:00 till klockan 18:00 kommer Stockholms behövande att bjudas på mat vid Björns Trädgård (Medborgarplatsen).

Soppkök stockholm

 

Soppkök Stockholm startades i februari 2012. Soppkök Stockholm har startats som och är ett partipolitiskt, religiöst och organisatoriskt obundet initiativ, taget av privatpersoner med syfte att belysa problematiken kring den utbredda hemlösheten i Sverige.

Vår intention har under det gångna året varit att underlätta för de utsatta individer och grupper som drabbats av hemlöshet, samt på längre sikt att bidra till att frågan lyfts och en gång för alla åtgärdas av ansvariga. Med ansvariga syftar vi på samhällsmedborgarna såväl som myndigheter, riksdag och regering.

Vad har Soppkök Stockholm har åstadkommit under 2012:

Vi har genomfört 6 soppkök i Stockholm där varje soppkök haft 100-tals besökare där vi har delat ut ton av kläder, 1000-tals liter soppa och massor av hygienartiklar. Vi har tillsammans skapat en mötesplats för människor att diskutera hemlösheten och krossa fördomar!

Vi har genomfört 12 nattvandringar då vi har gått genom Stockholms innerstad och spridit information om soppköket och samtalat med hemlösa om deras livssituation och behov
Initiativet har dragit igång som en löpeld genom Sverige och finns idag i Göteborg, Helsingborg, Malmö och Uppsala

En akut insamling av kläder till förmån för Stockholms hemlösa på segels torg ledde till att flera ton kläder samlades in från Stockholmarna. Dessa har sorterats och deltas ut till hemlösa.

Med kampanjen #matfördagen nådde vi ut med vårt budskap via facebook, instagram och twitter till över 150 000 personer!#matfördagen

Det märks att många vill förändra dagens situation!

Politiker, vill ni förändra dagens situation? Kom till soppköket nu på söndag.

Varma hälsningar,

Alla Eldsjälar i Soppkök Stockholm

Annonser

One thought on “Inbjudan till Stockholms politiker

  1. sammarbete med Vi skänker saker till hemlösa?
    Välkommen in på vår sida för mer info.Vi funderar också att startaen Riksförening för Hemlösa. Själv Har jag startat Vintermissionen i December 2012.Söker nu samarbete med andra organisationer som ar ett brinnande hjärta för våra vänner därute på gatan.Både i Stockholm och på andra platser i Sverige.Sammarbetar också just nu med React New Life Stockholm och Sankta Clara Kyrka.Samt med Föreningen Ny Gemenskap.Tillsammans kan vi bli en stark röst För dom hemlösa.Och mot hemlöshet,fattigdom och utslagning.Tack för allt Ni Gör.Ni gör skillnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s