Tack för ett fantastiskt soppkök den 20e januari!

Efter soppköket den 20:e januari och det fantastiska engagemang som visades där är att tacka det minsta en kan göra, men det är inte alltid så lätt. När en ska tacka måste en nämligen alltid komma på vem en ska tacka.

Mötesplatsen Soppkök Stockholm är otroligt lycklig över att få tacka så många. Tillsammans gör vi skillnad.

Image

Ta en titt på den här bilden. Det är omöjligt att avgöra vem som har bidragit mest, och alla som har bidragit är inte heller med på bilden.

Detta stora tack är alltså riktat till var och en som har engagerat sig i initiativet Soppkök Stockholm. Till var och en som var på plats den 20:e januari – fysiskt eller i själ och hjärta.

Så…

Image

Tack du som skottade och riggade upp och tack du som var med och organiserade logistiken, med tält, bord och mat.

Tack du som arbetade med opinionsbildning och skrev debattartiklar och krönikor, talade med politiker och hade kontakt med media.

Tack du som kom dit för mötesplatsen. Hoppas att du fick vänner för livet och krossade fördomar.

1359476304836

Tack du som hjälpte till med transport. Tack du som kom dit och hjälpte till att dela ut kläder, mat och hygienartiklar.

Image

Tack du som kom och spelade instrument och sjöng.

Tack du som kom dit för mötesplatsen. Hoppas att du fick vänner för livet och krossade fördomar.

Image

Tack du som lever i hemlöshet och kom dit för att äta och få kläder och delade med dig av din livshistoria. Du bidrar varje gång till att öppna upp folks ögon för den svåra livssituation som vem som helst kan hamna i. Hoppas att du också fick vänner för livet och krossade fördomar.

Tack du som skänkte saker.

Tack du som följde med på nattvandringarna inför soppköket och informerade om mötesplatsen samtidigt som du skapade nya relationer och fick ta del av en annan verklighet än den du kanske är van vid. Tack du som ringde härbärgen och gjorde samma sak.

Tack du som inte kunde vara på plats fysiskt men ändå uppmärksammade hemlösheten och kanske till och med mailade din politiker, delade bilder i sociala medier eller startade ett eget initiativ.Tack du som såg en annan människa.

Image

Ett stort tack också till de som möjliggör detta initativ på andra orter; Soppkök Helsingborg,  Soppkök Malmö,  Soppkök Göteborg och Soppkök Uppsala,  och bidrar till att problemet med hemlöshet uppmärksammas som det utspridda, nationella problem det är.

Oavsett varför vi engagerade oss i detta initiativ och oavsett på vilket sätt vi bidrog så gjorde vi det för att arbeta mot samma mål. För att knyta nya band, för att lära oss av varandra, och för att visa för våra politiker att vi inte accepterar att människors basala behov och mänskliga rättigheter inte tillgodoses i Sverige 2013.

Detta initiativ är inte från de som är med och organiserar det och får det att gå ihop till de människor som kommer dit för att äta eller få kläder; under soppköket är det är inte en som hjälper en, en som lär en. Det är alla som hjälper alla, alla som lär alla. Det är ett initiativ från oss alla till oss alla. Ett initiativ som vi alla är en lika viktig del av. Tillsammans har vi gjort skillnad, och tillsammans kan vi fortsätta göra ännu mer skillnad.

Tack!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s