Politiker bjuds in till mötesplatsen Soppkök Stockholm 17 februari

Härmed bjuder initiativet Soppkök Stockholm in stadens politiker att närvara vid mötesplatsen Soppkök Stockholm söndagen den 17 februari från klockan 12:00 till klockan 18:00 i Björns Trädgård (Medborgarplatsen).

Vi hoppas att du som är politiker i Stockholms stad, Riksdagen eller på något annat sätt vill komma på söndag för att träffa oss, de som drabbats av hemlöshet, och alla andra som bevisar att vi som samhälle kan bättre än att låta människor leva under ovärdiga förhållanden.

Det kommer att serveras soppa och delas ut kläder, men framför allt kommer människor som kanske annars aldrig hade mötts att mötas. Alla ges en möjlighet att öka kunskapen om de utmaningar som finns gällande hemlöshet och fattigdom. Därmed ges också en möjlighet att bryta ned de fördomar som finns om människor som lever under dessa förhållanden. Detta tror vi är ett första steg i att förändra – och inte bara mildra – tusentals människors livssituation. Det är du som är politiker i Stockholms stad som bär det yttersta ansvaret och har den största möjligheten att åstadkomma en förändring. Ta chansen, kom och påbörja denna förändring!
photo 1 (1)När Socialstyrelsen genomförde en nationell kartläggning under 1990-talet, närmare bestämt år 1999 beräknades antalet människor som levde i hemlöshet vara 8 500 personer.

Definitionen av hemlöshet ändrades sedan, vilket ledde till insikten att många fler människor än vad Socialstyrelsen tidigare räknat med lever i hemlöshet. Enligt Socialstyrelsens definition och kartläggning fanns det år 2011 totalt 34 039 hemlösa i Sverige. I Stockholm beräknas det finnas 8 343 hemlösa. Bland de akut hemlösa i hela Sverige fanns ca 4 500 personer. Då räknar Socialstyrelsen inte med papperslösa och barn och unga.

Soppkök Stockholm startades i februari 2012. Soppkök Stockholm har startats som och är ett partipolitiskt, religiöst och organisatoriskt obundet initiativ, taget av privatpersoner med syfte att belysa problematiken kring den utbredda hemlösheten i Sverige.

Soppkök stockholmVår intention har under det gångna året varit att skapa ett forum för de utsatta individer och grupper som drabbats av hemlöshet, samt på längre sikt att bidra till att frågan lyfts och en gång för alla åtgärdas av ansvariga. Med ansvariga syftar vi på alla aktörer, samhällsmedborgare såväl som myndigheter, riksdag och regering. Vill du som politiker förändra dagens situation? Kom till soppköket nu på söndag, så kan du ta ett första steg.

Med hopp om ett mötas och förändra tillsammans,

Initiativet Soppkök Stockholm,
2013-02-08

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s