Mötesplatsen Soppkök Stockholm 17 mars

Nu på söndag den 17 mars skapar vi alla tillsammans mötesplatsen Soppkök Stockholm igen (länk till eventet på Facebook: http://www.facebook.com/events/226238857522933/
). Sprid gärna denna bild om vad som behövs!

Tanken med mötesplatsen vi skapar på söndag är att tillsammans belysa problemet med hemlöshet, fattigdom och det utanförskap som detta ofta leder till. Målet är att få fler beslutsfattare att agera och att ytterligare åtgärder ska vidtas för att få ett slut på detta samhällsproblem. Tanken är också att alla tillsammans bevisa att de fördomar som människor kan ha gentemot varandra ofta visar sig vara fel och att man är så mycket mer än de fack man placeras in i. Vi lär oss av varandra och berikar varandra. Tillsammans kan vi göra skillnad!

För att bättre kunna fokusera på detta kommer kläder och hygienartiklar inte att samlas in och delas ut på mötesplatsen denna gång. Dessa kommer istället att samlas in vid ett annat tillfälle (vid ett tillfälle då de kläder och hygienartiklar vi redan har börjar ta slut, vi har fortfarande en hel del!) och delas ut på stan under nattvandringar samt tas till härbärgen. Dessa är några av de gator och tunnelbanestationer som kommer att besökas under nattvandringarna:

T Medborgarplatsen Götgatan, Folkungagatan

T Slussen, Götgatan

T Mariatorget, Hornsgatan, Hornstull

T Gamla Stan

T T-centralen, Sergels torg, Vasagatan, Drottninggatan, Hamngatan

T Hötorget, Kungsgatan,Malmskillnadsgatan

T Östermalmstorg, Stureplan, Hjorthagen

T Odenplan

T Fridhemsplan

Vi kommer dock att servera soppa och annan mat, så kom gärna förbi med en klase bananer, pålägg, smör eller något annat ätbart! Eller varför inte dra igång en egen klädutdelning eller hänga med på en nattvandring? Om inte annat: kom mer än gärna till mötesplatsen och dela erfarenheter och historier, bryt fördomar och diskutera det samhällsproblem som hemlöshet är.

sks_13017

Image

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s