Kontakt

Kontakta oss gärna via mail på soppkokstockholm@gmail.com

Initiativet drivs av privatpersoner på fritiden så det kan dröja innan mailen besvaras. Vi svarar så fort vi kan.

Annonser

7 thoughts on “Kontakt

 1. Hej,

  Jag såg om er på nyhetsmorgon morse. Måste säga att ja inspireras av er verksamhet. Det behövs fler som er. Samhällsklimatet blir tuffare och tuffare, inte minst för de hemlösa. Jag får dagligen mail från människor som diskriminerats eller blivit mobbade av olika delar av samhället. Jag bedriver nämligen en hemsida mot mobbning. Där jag t.ex. publicerar olika historier. Mitt motto är nämligen: ”Alla har en historia och den betyder något”. Genom att öppna mig och berätta om det som jag råkat ut för kan jag förhoppningsvis hjälpa några på traven.

  På min fritid när jag inte håller på med anti mobbningsprojektet brukar jag hjälpa till på Ria, Oasen en verksamhet som bedrivs av organisationen Hela Människan. Missbrukare och psykiskt sjuka kan komma dit äta mat, sköta sin hygien och det viktigaste av allt ta del av en grundläggande mänsklig gemenskap som tyvärr inte är en självklarhet för alla . Har sett och hört botten av mänskligt lidande. Människor som utnyttjas, förnedrats och mobbats av samhället. Myndigheter som ibland raserart och förstört såväl vuxna människors som barns liv. Jag har haft kontakt med ungdomar (och även skrivit om detta på min blogg) som hamnat på HVB-hem, som enligt lag skall skydda dem. Där de istället råkat ut för det mest absurda och vansinniga ting. Ibland ställer man sig verkligen frågan, vad skattepengarna går till? Samhället styrs av inåtvända, gamla och byråkratiska lagar. Vars grundsyften inte efterlevs fullt ut. Inhuman flyktingpolitik och att barnkonventionen inte år 2012 är inskriven i Svensk lag får mig att fundera och vilja påverka. Detta i kombination med att folk blir allt mer egocentriska skapar klyftor.

  Trots detta finns det ändå hopp, hopp om en bättre värld. Hopp om att påverka politiker, hopp om att ändra lagarna och hopp om att förändra! Jag tror på hoppet. Tack för det hopp ni ger till mig och mina medmänniskor.

  Har inte läst så mycket om er verksamhet ska kika lite mer på er hemsidan.

  Om jag inte varit så många mil ifrån hade jag så gärna hjälpt till!

  Gud välsigne er!

  Med vänliga hälsningar

  Jakob Lindén

 2. På Norrmalm turas några kyrkor om att anordna lunch för hemlösa på lördagar. Den 31 mars är det dags för Immanuelskyrkan (hörnet Birger Jarlsgatan/Kungstensgatan). Kom gärna på besök!

 3. Jag vi och sonen(17år) har gått igenom våra garderober och de har en IKEA påse å en rullväska med kläder. Är det bara att komma eller kommer ni och hämtar?
  Åsa

 4. Hej! Jag och min fru skulle verkligen vilja komma och hjälpa till i er verksamhet och önskar komma i kontakt med någon som håller i trådarna för att få info!

 5. Hej, jag och min svärmor har tänkt att lämna kläder till hemlösa inför vintern. Kan man göra det hos er eller? Jag hittar inga öppet och stängnings tider på sidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s